Siia lõppu üks pilt ka imeheast "Ahvileivast". Nii on selle küpsetise nimi otse tõlgituna inglise keelest.
Retsept pildil olevale kogusele:
350g jahu
1 pk kuivpärmi
45g suhkrut
1tl soola
2,5dl piima
25g sulavõid või margariini
Kastmiseks: 50g sulavõid või margariini
Katteks: 100g suhkrut
1sl kaneeli
sega valmis pärmitaigen ja sõtku seni, kuni taigen käte küljest lahti laseb. Kata rätikuga ja pane sooja kohta kerkima. Kerkinud taignast veereta käte vahel lauatennisepalli suurused pallid, kasta need sulavõisse ja seejärel veereta suhkru - kaneelisegus. Lao üksteise kõrvale koogivormi. Ahju 220 kraadi juurde ja 30 minutiks. (Minul läks tavalises puupliidi ahjus peaaegu 45 minutit, seega peaks puutikuga katsudes ikka veenduma, et seest tainas ei oleks.) Lase veidi jahtuda ja......HEAD ISU!
Väga ilusad kindad ja isuäratav ahvileib/sai. Muide, ilus perepilt ka tänases "Hiiu Lehes" :)
VastaKustutaAitäh! Perepilt - jah......
VastaKustuta